Jula

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kreslený humor

Zdá sa to iba mne,alebo je to všeobecný trend, že kreslené vtipy strácajú na kvalite?

Ako malá som milovala (a zostalo mi to dodnes) kreslené vtipy. Alan Lesyk bol jednoznačne mojím favoritom. V čase môjho detstva nebolo toľko humorných časopisov, vlastne si pamätám len ROHÁČ. tešila som sa na nové čísla, čo v nich nové objavím, dokonca sa u mňa vyvinula záľuba v zbieraní (tz, vystrihovaní a lepení  do zošitov) pre mňa tých najlepších vtipov. Čas priniesol iné záľuby, iné problémy, zmenil sa mi život, z malého divčatka, známeho svojími záchvatmi smiechu ( niekedytrvajúcimi aj hodinu) sa stala dospelá osoba, večne mysliaca na nejaký problém s diárom v hlave čo, kde, kedy, o koľkej...

Moju detskú záľubu mi pripomenul zaujímavý vianočný pozdrav. Pochádzal zo starej knihy vydanej v roku 1958 vo vydavateľstve práca. Jej názov bol HRAVO I DRAVO, autor HERLUF BIDSTRUP.

Kniha plná krásneho, nežného a pritom tak realistického humoru. Kniha na ktorej som sa vďaka starým rodičom mojej priateľky nasmiala viac ako dosť. Tak som minulé Vianoce našla od nej takýto pozdrav.

Robila som poriadok v pošte a našla som ho tam. Pomohol mi vylúdiť úsmev na tvári pri spomienke na množstvo kreslených príbehov z tejto i keď starej ale i tak rozkošnej knižky.

Poznáte túto knihu? Odporúčam.

 


Moje tajomstvá | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014